Vems är felet?

Ungdomsarbetslösheten var 26 procent förra året. Mer än var fjärde person under 25 år var utan jobb. I grannlandet Danmark var andelen mindre än hälften så hög. I Tyskland, vars ekonomi krymte i kapp med vår egen under 2009, begränsade sig ungdomsarbetslösheten till 10 procent.
Det konstaterar Svenska Dagbladet i sin ledare i dag.

Vad man själv kan konstatera är att ungdomsarbetslösheten därmed INTE kan bero på finanskrisen, som den borgerliga alliansens partier gärna vill påskina.
Naturligtvis beror det på den människofientliga politik som förts i Sverige sedan 2006, under moderaternas paroll: Var och en klarar sig bäst den kan. Vilket inte är så svårt för den som redan har höga inkomster och dessutom får så stora skattesänkningar att samhället saknar resuser att klara av att var fjärde ungdom går arbetslös.
Jobb-politik. Vilket hån mot alla arbetslösa.

SvD:s ledarskribent försöker i ett desperat retoriskt resonemang skylla ungdomsarbetslösheten på Socialdemokraterna. Hallå redaktören, dags att vakna! Vi har en borgerlig regering med moderaterna i spetesen som styr sedan flera år tillbaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0