Patetiskt försök att locka pensionärer

Nu har vår borgerliga regering i sista minuten kommit på att man måste rädda så många pensionärsröster som möjligt vid årets val. Därför har de moderatstyrda partiledarna basunerat ut med pukor och trumpeter att pensionärernas skatt ska sänkas med fem miljarder kr.

Det är som en droppe i havet.
Klyftan kommer att bestå och även att vidgas.

Statsminister Reinfeldt (M) säger rent ut i TV4-nyheterna att klyftan medvetet ska bestå. Om de som jobbar får lägre skatt blir det fler som jobbar och mer pengar till pensionärerna. Något som han upprepar med en dåres envishet.

Hur han nu kan få den ekvationen att gå ihop. Det gäller ju att det finns jobb också. Något som socialdemokraternas politik går ut på att skapa. Och man kan inte få svårt sjuka att jobba
bara för att skatten sänks och de kastas ut från Försäkringskassan. Eller som i Örebro, där får de långtidssjuka sparken av det borgerliga styret, istället för att få chansen till lättare jobb eller arbetsträning.

Trots det fagra löftet om 5 miljarder i skattesänkning får en pensionär med 15 000 kr i månaden ändå 500 kr mindre än löntagaren.

Och lita på att moderaterna ser till att klyftan ökar ännu mera om de får sitta kvar vid makten. Man har ju lovat att skatten ska sänkas ännu mera för löntagarna nästa år.

Ingen tror väl att pensionärerna får hänga med då... De får vackert vänta på nästa valfläsk inför valet år 2014 innan de ser några nya löften om mera pengar i plånboken.

Det handlar om 1,7 miljoner pensionärsröster. De flesta borde vara så kloka att de genomskådar regeringens rävspel.

LB


Kommentarer
Postat av: Herr Svensson

Och läser man tidningarna noga i dag, ser man att trots att pensionärerna får en skattelättnad, så kommer ändå var 10:e pensionär att få sämre köpkraft nästa år. Det är faktiskt regeringen själv som säger det.

2010-03-28 @ 16:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0