Nu har moderaterna visat rätt färg - igen

Må alla makter skona oss från ett fortsatt moderat styre i det här landet.
Vår moderate justitieminister Beatrice Ask gör att man blir skräckslagen. Har hon tappat omdömet helt, eller har hon aldrig haft något??

I veckan föreslår hon på fullt allvar att personer som är misstänkta för ett brott, ska hängas ut. Det ska skickas kuvert hem till dem i en gräll färg, så att familj och grannar får veta att personen är misstänkt. ”Det ska vara som att hängas ut på torget”, sa Ask.

Lyssna på henne HÄR

I
det här landet råder rättssäkerhet. Alla människor är oskyldiga till dess de överbevisats om ett brott och en dom vunnit laga kraft.
Det struntar justitieministern i: Hej å hå, bara slå. Om någon oskyldig stackare pekas ut, får han väl skylla sig själv.

Kör på bara och tänk inte på människan. Så typiskt moderat att man egentligen inte förvånas.

Vem minns inte batong-mormor? Asks moderata föregångare som justitieminister, Astrid Kristensson. Det enda hon kunde säga var två saker: ”hårdare straff ”och ”fler poliser.”

Kan inte någon ta risken att anklaga Beatrice Ask för en massa brott som misshandel av barn, rattfylleri, skattefusk eller varför inte just köp av sex. Hon kan ju inte ta illa upp. Enligt henne själv är det ju helt OK att offentligt peka på någon och säga: ”Jag misstänker dig”.

Ask är den som högst upp ska värna om och bevara rättsstaten. Stackars oss svenskar.
.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0