Fondnestor sågar Anders Borg (M)

Rubriken är ett direkt citat från moderaternas egna husorgan Svenska Dagbladet i går. Dåligt ägarskap och väldigt märkliga uttalanden om det man har ansvar för att förvalta. Det är vad som utmärker finansminister Anders Borg (M), anser Andra AP-fondens Gunnar Larsson i en intervju i tidningen i samband med att han avgått som ordförande för fonden och därmed uppenbarligen vågar säga vad han tycker.

Nu går han till hårt angrepp mot finansminister Anders Borg, skriver tidningen. Gunnar Larsson är mycket kritisk till uttalanden där Borg dömt ut fondernas chanser att någonsin lyckas göra ett bra resultat. Borg har också sagt att hela modellen mest är till för att göda förvaltare och banker.

"Om man har ansvar för en sådan stor verksamhet som vi har, så är det konstigt om regeringen går på så hårt. Jag tror att alla upplevde det som märkligt", säger Gunnar Larsson.

Och det är väl inte utan att man kan hålla med. Ett bra ägarskap går naturligvis ut på att väl förvalta, höja värdet och öka förtroendet för det varumärke man har. Men handlar det om skattebetalarnas pengar är det i Borgs ögon tydligen inte så noga. Det har han ju moderaterna visat på andra områden. Exempelvis HÄR och HÄR

LB

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0