Hallsberg missgynnas – Laxåpensionären får mer i bidrag av regeringen

För att visa hur givmild regeringen är fortsätter Kristdemokraterna med sina patetiska kommunfullmäktigeinterpellationer. Vi har skrivit om det tidigare HÄR

Nu är det Anette Schön (KD) som interpellerat i Laxås kommunfullmäktige: Vad ska kommunen göra för de pengar som ska höja kvalitén i vård och omsorg för äldre personer?

Fortfarande handlar det enbart om propaganda för att visa hur bra den moderatstyrda alliansregeringen är. Handlar det månne om ett centralt KD-cirkulär så att samma interpellation dyker upp i vart och vartannat kommunfullmäktige här i landet, lagom före valet? Skulle vara roligt att få rapport om det i bloggkommentarerna.

Fast det är klart, för Laxåpensionärerna är det ett klipp. I jämförelse med dem så missgynnas verkligen pensionärerna här i Hallsberg. Här får de bara 77 öre per dag. I Laxå räcker minsann pengarna till att satsa 78,4 öre om dagen på varje pensionär.
Väljer man som i exemplet från Hallsberg att bara satsa på den äldsta halvan av pensionärerna så kan Laxås pensionärer förutom fyra Aftonbladet i månaden, även få en helgbilaga en gång om året.

Nu börjar det bli väldigt skrattretande. Anette Schön skriver att pengarna ska prioritera insatser inom: Läkemedelsgenomgångar, förebyggande arbete, demensvården, rehabilitering, kost och nutrition och det sociala innehållet.

Hallå där i Laxå! Varför inte göra regeringen lycklig och satsa på alla sex alternativen? Ni får ju hela 13 öre per dag och pensionär att satsa på varje prioriterat område.

Ören
13 öre räcker långt?

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0