77 öre per dag och Hallsbergspensionär tycker regeringen ska räcka till höjd äldrekvalité

Det är ganska genomskinligt och patetiskt när borgarna försöker skaffa billiga poäng och skapa publicitet. Vi har sett det några gånger nu de senaste tre åren.

Till kommunfullmäktiges sammanträde i veckan lämnade Birgitta Liljerås (KD) en interpellation där hon frågar hur kommunen ska använda 840 000 kr som Hallsberg fått i statsbidrag för att höja kvalitén i äldreomsorgen.

Stimulanspengarna är nästan ett hån om man ser till hur mycket pengar som Hallsberg snuvats på genom den moderatstyrda regeringens förda politik så här långt. Här på bloggen har vi visat på minst 20 miljoner kr som regeringen kostar skattebetalarna bara i år bara på två områden. Läs här och här.

Liljerås har givetvis sin fulla rätt att interpellera i kommunfullmäktige, men enda skälet är utan tvekan att hon vill få publicitet och få den moderatstyrda regeringen att framstå som godheten själv med dessa pengar. Och naturligtvis fick hon Nerikes Allehanda att skriva om ”det generösa bidraget”.

Hade hon istället frågat sin partisyster i socialnämnden, Helena Berghed (KD) hade hon kunnat få besked på sekunden, istället för att gå omvägen via kommunfullmäktige. Svaret är att det hela utreds just nu men att ”uppsökande verksamhet och socialt innehåll” kommer att vara prioriterade områden för kommunen.

Generöst bidrag? Det finns enligt SCB 2 994 personer i Hallsberg som är pensionärer. Slår man ut regeringens pengar på dem blir det 77 öre per dag att höja kvaliten med för var och en. Eller om vi räknar bort hälften av pensionärerna, de yngre, så räcker pengarna till ett Aftonbladet fyra gånger i månaden för de äldsta. Dock utan någon extra bilaga. Tack snälla regeringen.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0