Grundlurade sd-väljare i Hallsbergs kommun

Förra valet lyckades Sverigedemokraterna ta hem två mandat i kommunfullmäktige i Hallsberg. Att de lyckades med det beror till en del på att många som visar sitt missnöje med etablerade partier och annars brukar rösta på Kalle Anka-partiet, nu hade hittat något annat att visa sitt missnöje med. Även om en blank röst hade varit klokare.

Dels beror väl valframgången också på att alla inte insett vilka konsekvenserna skulle bli om partiet fick igenom sina hjärtefrågor som ligger så långt ut på den konservativa högerkanten som man kan komma. Sprunget ur rasism och nazism. I TV-duellen med Mona Sahlin i går sa till och med Fredrik Reinfeldt att hans högerparti ”inte ville ta i SD med tång”, i riksdagsarbetet, precis som Mona sagt strax innan.

Även i det här valet ställer SD upp i kommunfullmäktigevalet i Hallsberg. Den som följt lokalpolitiken vet att Sverigedemokraterna aldrig deltar vid kommunfullmäktiges sammanträden och att deras stolar därför står tomma där varje gång alla viktiga beslut fattas.

Man kan säga att deras väljare är grundlurade. De har kastat bort sina röster på ingenting.
Och man höjer verkligen på ögonbrynen när nu partiet satt upp samma person som förra gången på första platsen på listan.

Är det någon som tror att personen i fråga kommer att delta i det politiska arbetet den kommande mandatperioden, när han inte haft det minsta intresse av detta, under de fyra senaste åren?

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0