60 000 förtagare kan avgöra valet

Det finns cirka 400 000 företagare i Sverige. 15 procent av dem har ännu inte bestämt vilket parti de ska lägga sin röst på. Det är ungefär 60 000 röster som det handlar om.

Det är organisationen Företagarna som redovisar siffran i dag och samtidigt konstaterar att 9 av 10 företagare inte tycker att något parti lyfter fram företagarfrågorna i valrörelsen.

Eftersom de här 60 000 rösterna mycket väl kan avgöra valet på söndag, finns det all anlednig att påminna om vad de rödgröna bland annat säger i sin regeringsplattform:

 - Förbättra villkoren för småföretag genom sänkta socialavgifter, sänkt moms i restaurangbranschen och ökad tillgång till riskkapital.

 - Slopa arbetsgivaravgiften för arbetsgivare som anställer unga utan jobb.

 - Skapa 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser.

Hela den rödgröna regeringsplattformen kan läsas här.

LB


Kommentarer
Postat av: Martin Johanssson

Problemet är osäkerheten med en rödgrön regering där Ohly kommer kräva o kräva med regeringskris som följd. Hur mycket går räntan upp om de rödgröna vinner? Nja, alliansen känns som en fortsatt stabil regering för Sverige o Sveriges företag.

2010-09-10 @ 19:09:20
Postat av: Jonny Disenfeldt

Det må vara sant att alliansen inte gjort tillräckligt för småföretagarna men man har* infört ROT

* tar bort revisorskravet

* sänkt arbetsgivaravgiften 1%

* infört jobbskatteavdragen som för en normal arbetarfamilj med två heltidsarbetande ger 30000-40000 mer i plånboken varje år från 2010, en exctra månadslön var alltså !Moms vill de också sänka.

Det är småföretagen som vill växa och skapa jobb

det gör inte ni politiker.Ni har ingen som helst trovärdighet vad gäller småföretagare. Fortsätt och frpttera er med miljasrdärena och storföretagarna. Det är där era ekonomiska intressen och fackens makt finns ...

2010-09-10 @ 20:44:43
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: Tomas Andersson

Du glömde att ni skall fördubbla arbetsgivaravgiften för unga och att alla (eller var det något annat som gällde?) företagare skall upprätta en omfattande jämställdhetsplan.

2010-09-10 @ 21:08:18
Postat av: LB

Låt mig bara påpeka följande konstaterande: Småföretagarnas Riksförbund, SRF, totalsågade Alliansens valmanifest, men var, kanske förvånande, för er som kommenterat inlägget ovan, positiva i tonen till de rödgrönas regeringsplattform.Så här skrev man bl a i ett pressmeddelande om Alliansen: "I dokumentet finns ingenting som nämnvärt kan förändra småföretagarnas situation till det bättre. Allt som basunerats ut från småpartierna i Alliansen om förändringar i arbetsrätten, sänkning av arbetsgivaravgifterna med mera, begravs i en utredning.””Vi kan inte hitta någonting i manifestet som syftar till att åstadkomma bättre möjligheter för nystart och tillväxt av småföretag; Inte bland de förslag som alliansen kallar ’skarpa’ och avser att genomföra om de får behålla makten och inte heller bland vad de önskar göra om ekonomin så tillåter.””LAS, sjuklöneansvaret och annat som SFR har pekat på, som småföretagarna anger som de största hindren för nyanställningar finns inte ens med i Alliansens funderingar när storebror Moderaterna fått bestämma. C, FP, och KD har rättat in sig i ledet och inte fått med något de orerat om de sista veckorna”, dundrar organisationen."Men om de rödgröna skrev man veckan efter:

"De rödgröna vill under 2011 och 2012 sänka socialavgifterna för småföretag så att det blir billigare att anställa. Givet att det finns reformutrymme vill man också sänka restaurangmomsen och om ytterligare utrymme skulle uppstå gå vidare med ytterligare lättnader för småföretagare. Det låter bra men SFR vill se skarpa förslag och utfästelser innan de tror på sådana saker.””Om ekonomin medger det, kommer de rödgröna att gå vidare och kanske sänka arbetsgivaravgifterna, minska sjuklönekostnaderna eller skapa ett riskkapitalavdrag. Det måste erkännas att de röd/gröna genom att nämna ovanstående visar sig ha god koll på vad som behövs göras för småföretagarna."

2010-09-10 @ 21:25:53
Postat av: LB

"Tomas Andersson" som lämnat en kommentar ovan på mitt blogginlägg om de 60 000 företagare som ännu inte bestämt sig, har skickat en ny kommentar. I den menar han att jag "ännu en gång glömmer att redovisa hela sanningen".Han förnekar däremot inte att det jag skrivit är sanning. Att jag skulle ha glömt något är dock helt fel och gripet ur luften. Det är som vanligt väldigt lätt att hitta på saker att påstå om andra människor. Vad menar han exepelvis med "ännu en gång"? Men naturligtvis kan jag inte i ett kort svar på en kommentar redovisa "allt" som intresserorganisationen Småföretagarnas Riksorganisation har sagt och skrivit. Jag har valt några delar som jag anser vara relevanta och intressanta i sammanhanget. Och visst är det valda till de rödgrönas fördel.Tomas har också skickat med några länkar till olika SFR-sidor. Den som är intresserad av allt som intresseorganisationen anser om småförtagarnas villkor i allmänhet och olika uttalanden inför valet i synnerhet, men som egentligen inte har med mitt blogginlägg att göra, kan läsa detta på SFR:s hemsida. Eller på Tomas Anderssons egen blogg, där han som alliansrepresentant naturligtvis får välja vilka citat han vill.För övrigt vill jag bara säga att jag generellt är skeptisk till autenticiteten hos personer som döljer sig bakom en hotmailadres och som det kryllar av i kommentarna på olika S-bloggar.

2010-09-11 @ 10:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0