Ska halv lön för få minska ungdomsarbetslösheten?

I media har vi tidigare kunnat läsa hur Centerpartiets ungdomsförbund går till attack mot facket och vill införa lägra löner för unga. I dag sa Folkpartiets partiledare Jan Björklund i SVT:s morgonsoffa att en 19-åring ska tjäna hälften av vad en vuxen gör.

Detta har fått SSU att gå i taket och att kräva ett klargörande från den moderatstyrda regeringen: Är svaret på ungdomsarbetslösheten sänkta löner?

Vi kräver besked från statsministern och alliansen, säger SSU nu på måndagsförmiddagen. 

- När ledande politiker från Folkpartiet och Centerpartiet i valtider så tydligt går ut med att man vill se lägre löner för unga är det mycket oroande. Nu krävs det besked från Alliansen. Är lägre löner för unga regeringens svar på ungdomsarbetslösheten, säger Jytte Guteland förbundsordförande i SSU.

Jytte Guteland, SSU
Jytte Guteland, SSU:s ordförande, deltog i en debatt på Alléskolan i Hallsberg för
några veckor sedan.


LBKommentarer
Postat av: Bert

Om man sänker lönen för unga kan fler få jobb.

I annat fall om lönen är hög och lika många får jobb då spräcks inflatinskravet som Sverige skrivit under i Maastrichfördraget.

2% +/-1% Det är nog det Björklund är ute efter.Men jag skulle förslå att man sänkte de högsta lönerna istället då skulle fler jobb kunna skapas och inflationstaket skulle ändå inte spräckas.2010-05-24 @ 11:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0