En ännu bättre Alléskola i Hallsberg blir bäst i länet

Utbildningen på Alléskolan i Hallsberg är någonting som den politiska ledningen värnar om. Skolan i sig, som invigdes för cirka 50 år sedan, genomgår just nu en ansiktslyftning som ger lokalerna den högsta standarden i länet, men innehållet i undervisningen är kanske ännu viktigare.

I veckan som gick presenterade politikerna de visioner för skolan som arbetats fram i samarbete med elever, lärare och rektorer. Vad som kommit fram i diskussionerna är bland annat att dagens elever känner sig både trygga och sedda på dagens Alléskola, speciellt när de jämför med skolor på större orter.

Det finns en fin känsla för eleverna anser de själva och vad som gör att de trivs så bra, är bland annat att skolan under decennierna fått både traditioner och rutiner som skapar en bra atmosfär för dem.

I den nya visionen för skolan finns tre huvudpunkter för de närmaste åren. År 2015 ska Alléskolan:
– Ha länets högsta trivselfaktor.
– Vara den största gymnasieskolan i länet.
– Ha länets bredaste program för såväl teoretiska som praktiska utbildningar.


I politikens arbete för att uppnå visionen har man särskilt lyft fram de kännetecken för Alléskolan som är särskilt viktiga. Det är en hög utbildningskvalitet med en hög individanpassad måluppfyllelse. Arbetsklimatet är öppet, respektfullt och utvecklande.

Skolan stödjer och uppmuntrar alla att nå sina mål och inspirerar och stödjer de som kan ännu mera. Man tar ett helhetsansvar med höga ambitioner parat med ett nytänkande.

 – Men inte minst viktigt. Alla på skolan, elever som personal trivs på skolan, säger Hans Karlsson (S) som är ordförande för skolans politiska ledning.

Richard Kennett, Soul Design
Vad som är framtidens viktiga prioriteringar och upplevelser på Alléskolan presenterades av Richard Kennett, som intervjuat och diskuterat frågan med såväl elever som personal på skolan.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0