Klyftorna fortsätter att öka med alliansens politik

Den moderatstyrda alliansen slår sig nu för bröstet när konjunkturen vänt på vissa områden, dock inte alla, och försöker slå i svenska folket att man för en god arbetsmarknadspolitik. Tyvärr har den politiken gett oss en rekordstor ungdomsarbetslöshet – trots subventioner till arbetsgivarna, en utslagning av människor och allt mer ökande klyftor i samhället.

Under första kvartalet i år ökade kommunernas utbetalningar av socialbidrag kraftigt, jämfört med samma period förra året. (När krisen pågick som bäst.) Den del som går till flyktingar minskade med fem procent, medan annat socialbidrag ökade med 12 procent. Det visar statistik från Socialstyrelsen som redovisas i tidningen "Riksdag &  Departements" senaste nummer.

Örebro län har drabbats hårt. Där är ökningen hela 18 procent, exklusive bidrag till flyktingar. Halland toppar med 19 procent och på en tredjeplats ligger Västra Götaland med 17 procent.

LB


Kommentarer
Postat av: Amanda

Om vi räknar på en ungdomsarbetslöshet på ca 30% blir motsvarande siffra för 2006, långt före finanskrisen, runt 28%. Det mår vara rekord, men med tanke på den dåliga utgångspunkten är det en minimal ökning med tanke på ovan nämnda finanskris som faktiskt inte går att bortse ifrån.

Vad gäller försörjningsstöd är det inte fler som uppbär det nu än under det socialdemokratiska styret under den förra finanskrisen.

2010-06-14 @ 15:07:04
Postat av: Jonny Disenfeldt

Så vad var arbetslösheten då 2006 i högkonjunktur med S-regim ???

2010-06-14 @ 15:24:03
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/
Postat av: LB

Amanda och Jonny.Har ni till heltidjobb att sitta och kasta ur er argument på olika socialdemokratiska bloggar? Det är intressant att se hur ni dyker upp gång på gång med kommentarer.

Extra intressant blir det när ni regelbundet går flera år bakåt i tiden och hänger upp era argument på någonting historiskt. Uppgifter som ni slänger er med utan källhänvisningar och som ingen vet om de är sanna eller inte. Kom med något aktuellt istället.Kan ni exempelvis inte berätta vad som ska hända med dagens stora utbetalningarna av socialbidrag/försörjningsstöd om alliansen vinner valet?Ju längre bakåt i tiden vi går, desto ointressantare är det. Det är faktiskt framtiden det handlar om och den nuvarande politiken.

2010-06-14 @ 15:47:41
Postat av: Amanda

LBJag studerar (heltid) vilket innebär lektioner på förmiddagarna och jag diskuterar politik på eftermiddagarna. Jag skulle gärna ha det senare som jobb om det innebar några tusenlappar mer i månaden...

2010-06-14 @ 16:27:52
Postat av: Amanda

Vad gäller framtiden är den svår att komma med fakta om (vad jag skriver angående socialbidrag och arbetslöshet under sossestyre är lätt att kontrollera på scb även utan att jag källhänvisar varje gång).

Eftersom socialdemokraterna i detta nu ännu inte styrt i framtiden är de enda fakta som finns att tillgå så att säga histora. Jag tänker inte påstå mig vara synsk och argumenterar därefter, helt enkelt därför att jag försöker att vara så saklig som möjligt.

2010-06-14 @ 16:31:29
Postat av: Bert

Jonny det var ingen högkonjuktur under sossarnas regim 2006.Den kom senare under 2006 men framförallt under 2007.

Persson sa istället att jobben kommer vilket de även gjorde, alliansen tog åt sig äran fast in te ens deras reformer genomförts och de som genomförts inte alls hunit verka.Det är skrämmande att socialbidragen ökar. Därmed tänker alkliansen utnyttja det för att låta socialbidragstagare jobba för pengarna som motprestation.Vilket i sig tar bort riktiga jobb.

Synd med jonny som aldrig kommer med källfakta.

Tror man ska börja ställa krav på det.Ska de vara inne på sossebloggar och skriva ska de krävas på källfakta.2010-06-14 @ 17:33:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0