Alliansen visar själv vilken misslyckad jobbpolitik man fört

Nu visar alliansen i handling hur fel man haft det när man format sin jobbpolitik. Även om man inte kan förlora ansiktet och ärligt säga det. Efter valet 2006 skulle alla nya jobb växa i det privata näringslivet. Jobbskatteavdraget skulle stimulera flera att jobba. (Vilket väl egentligen bara medfört att 2,5 miljoner människor, pensionärer, långtidssjuka etc, som inte har löneinkomst, har blivit diskriminerade och fattigare.)

Efter regeringsskiftet 2006 rivstartade alliansregeringen med att avskaffa plusjobb och andra ”verkningslösa” och ”kontraproduktiva” arbetsmarknadsåtgärder. Men nu är läget ett annat och regeringen behöver inte minst kommunernas hjälp. 40 000 Lyft-jobb ska hålla arbetslösheten nere under valåret. Det är moderatstyrda organisationen Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, egen tidning ”Dagens Samhälle”, som harmset skrivet detta i det senaste numret.

I kommunerna finns redan, vid sidan av Lyft-jobben, närmare 25 000 praktikplatser, tillfälliga jobb och subventionerade anställningar för arbetslösa och personer med funktionshinder i kommunderna. Till det kommer tiotusentals feriejobb för ungdomar under sommaren, utbildningspraktikplatser under terminerna samt kommunala sysselsättningsprojekt för personer med försörjningsstöd.

Kommunerna hinner dock få fram högst 10 000 Lyft-platser under 2010, skriver tidningen som intervjuat en utredare vid SKL:s arbetsmarknadsavdelning.

Tänk att det skulle behövas ett valår för att vår moderatstyrda regering skulle inse vilken misslyckad arbetsmarknadspolitik man fört.

Det är kanske inte underligt att Socialdemokraterna har deklarerat att jobben är partiets viktigaste fråga. Fler jobb ger stark ekonomi och möjlighet utveckla skolan och vården, samtidigt som det ökar människors möjligheter att styra över sina egna liv. Helt klart är det ju att den nuvarande regeringen har misslyckats och nu tyst kryper till korset.

”Fler jobb är den viktigaste frågan för svensk ekonomi, tillväxt och utveckling. Vi vill bryta dagens utveckling där överskott förvandlats till underskott, där skatten sänks med lånade pengar och tillväxten minskar medan klyftorna och arbetslösheten biter sig fast. Vi vill ta ansvar för ekonomin, skapa fler jobb och stärka tillväxten. Det handlar om investeringar i en grön omställning, utbildning, infrastruktur och ett konkurrenskraftigt näringsliv. Vårt mål är full sysselsättning”, kan man läsa i Socialdemokraternas valmanifest.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0