Högeralliansens politik hjälper fram Sverigedemokraterna

”Enligt regeringens prognos i vårbudgeten 2010 beräknas antal personer i arbetsför ålder som försörjs med sociala ersättningar och bidrag endast minska med en femtedel fram till år 2014 trots att kalkylen utgår från en mycket optimistiskt tillväxtprognos. Därtill kvarstår stora grupper latent arbetslösa och undersysselsatta.

Den svenska sysselsättningspolitiken har under lång tid inte lyckats minska den strukturella arbetslösheten vilket drabbat särskilt utomeuropeiska invandrare hårt. Utanförskapet förväntas förbli högt och riskerna för att invandringskritiken i samhället sprids är påtaglig.

Andel väljare som röstar på Sverigedemokraterna är påtagligt högre i kommuner där utomeuropeiskt födda haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.”

Detta är ett tänkvärt direkt citat från arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv i Almedalen i dag, som slår hårt mot dagens högerstyrda alliansregering. Alliansens misslyckade jobbpolitik ökar allstå stödet för Sverigedemokraterna.

LB


Kommentarer
Postat av: Oscar Peterson

En annan teori är att det är den massiva invandringen som förra året uppgick till 102000 människor, som får folk att vända sig till det enda parti som diskuterar invandrings (obs inte invandrar)problemet.

2010-07-04 @ 15:49:12
Postat av: LB

Det var mycket riktigt ett rekord 2009 när det gäller invandring. Men det är nog ett feltänk att börja prata om ”invandrarproblemet”.Den största gruppen invandrare var svenska medborgare (14 000 personer) som återvände hem. Sedan flyttade det också ut ett stort antal människor ifrån Sverige.Kvar blir cirka 40 000 invandrare. Det motsvarar ungefär antalet som i genomsnitt invandrat per år sedan andra världskriget.Och efter invandrande svenska medborgare är de klart största grupperna andra nordiska medborgare (8 000) och andra EU-medborgare (20 500) - varav näraliggande länder som Tyskland, Storbritannien och Polen bidragit med de största grupperna - samt övriga européer utanför EU (8 000 personer).2009 var drygt 13 000 av invandrarna ännu inte fyllda 10 år. På vilket sätt är barnen ett problem?Den som säger att det finns ett ”invandrarproblem” använder troligen ett annat ord för främlingsfientlighet. Och främlingsfientlighet handlar om rädsla och okunnighet. Det är människor är rädda för att invandring ska skada till exempel landets nationella identitet eller dess ekonomi.Faktum är att vi för vårt välstånd är helt beroende av att ha en invandring. Inte minst med de stora pensionsavgångar vi har nu och de närmaste åren och vår ökande livslängd som pensionärer.Tyvärr är det få personer från länder utanför EU som beviljas permanent uppehållstillstånd för att arbeta i Sverige. De senaste 20 åren har antalet uppehållstillstånd varierat mellan ungefär 100 och drygt 500. 2009 sjönk dock siffran till 85, den lägsta nivån sedan 1980.I Europa ser vi i dag hur främlingsfientliga partier spelar på väljarnas rädsla och lyckas ta sig in i beslutande församlingar. Men den som rest i andra länder och vidgat sina vyer vet att det inte finns något att frukta av en person, bara för att denne är född i ett annat land.För övrigt är varenda kotte som lever i Sverige invandrare eller ättlingar till sådana. Både Oscar och hans hela släkt. Både i rakt nedstigande och i alla ingifta led. Utan undantag.

2010-07-04 @ 22:57:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0