Småföretagarna får ingenting

Småföretagarnas Riksförbund har studerat Alliansens valmanifest och är oerhört besvikna. I detta 48 sidor långa dokument finns ingenting som nämnvärt kan förändra småföretagarnas situation i dag till det bättre. Allt som basunerats ut de senaste veckorna från småpartierna i alliansen om förändringar i arbetsrätten, sänkning av arbetsgivaravgifterna med mera begravs i en utredning. 

Det skriver Riksförbundet i ett pressmeddelande som man skickade ut inför helgen. Tankeväckande att kritiken mot alliansen kommer från det hållet. Här är lite mera text,ordagrant återgiven:

Inledningsvis sägs att Sverige skall vara ett land där det skall löna sig att arbeta, fler vill anställa och fler företag kan starta och växa. Det är bra för Sverige och svensk ekonomi. Tråkigt nog kan vi inte hitta någonting i detta manifest som syftar till att åstadkomma bättre möjligheter för nystart och tillväxt av småföretag. Inte bland de förslag som alliansen kallar ”skarpa” och avser att genomföra om de får behålla makten och inte heller bland vad de önskar göra om ekonomin så tillåter.

I dokumentet sägs uttryckligen att åtgärder som borttagande av värnskatten, lättnader i bolagsskatten, sänkning av arbetsgivaravgifterna och annat inte är tänkbara eftersom det inte finns ekonomiskt utrymme. Det skall tillsättas en utredning om dessa ”tillväxtskadliga skatter”.

Arbetsrätten i form av LAS, sjuklöneansvaret för arbetsgivarna och annat som SFR har pekat på och som småföretagarna anger som de största hindren för nyanställningar finns inte ens med i alliansens funderingar när storebror Moderaterna fått bestämma. C, FP, och KD har rättat in sig i ledet och inte fått med något de orerat om de sista veckorna.

När det gäller regelbördan för de små företagen vill man fortsätta arbetet mot målet att den skall minska. Kommer det att ske i samma takt som hittills kan vi glömma den biten också tills vidare.

Det stora utspelet häromdagen om sänkt restaurangmoms har nu förpassats till sådana åtgärder som skall genomföras när de offentliga finanserna och ekonomin så tillåter. Så var det med det.

Det berhöver väl inte tilläggas att Mona Sahlin tydligt understrukit vikten av goda villkor för de små företagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0