Om inte vi beskriver borgarnas misslyckanden, gör ingen annan det

         
     Matilda Ernkrans                                Kicki Johansson

       Stopek
      Inga-Britt Ritzman                             Maja Stopek

Sverige har tappat jobb, tillväxt och konkurrenskraft. Vi har fått klyftor mellan människor, utförsäkring och pensionärsskatt. Det var några av många konstateranden som gjordes på Örebro läns socialdemokratiska distriktskongress i helgen som var. "Om inte vi beskriver den moderatstyrda regeringens misslyckanden, gör ingen annan det", löd ett av budskapen från talarstolen.

Hallsbergs kommun var representerad av 21 ombud på kongressen. På bilderna ser vi fyra av dem göra sin röst hörd inför de totalt närmare 300 närvarande ombuden som kom från hela länet.

"Regeringen låtsades vid förra valet, och gör det inför årets val, att ha samma budskap som Socialdemokraterna. Det är ett fult knep att lura väljarna med samma retrorik som vi. Men tror att väljarna är så kloka att de genomskådar detta nu, när det visat sig att den politik som förs är något helt annat än vad man säger. Se bara hur det gått med jobben och hur orättvisorna breder ut sig. Stora skattesänkningar har gjorts, men det är 10 procent av de rikaste, som fått 60 procent av skattelättnaderna", var ett av buskapen från talarstolen.

När socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin talade till kongressen gav hon uttryck för vad socialdemokratisk politik går ut på:
"Något av det vackraste jag vet", sa hon, "är orden 'Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov' - kryddat med ordet solidaritet".

LB


Kommentarer
Postat av: Petter

Det betyder att ju mindre jag presterar och anstränger mig, desto mer har jag rätt till. En förfärlig folosofi tycker jag! Ju mer jag anstränger mig, desto mer ska jag lämna ifrån mig.Knappast vackert men däremot cyniskt och initiativdödande!

2010-04-16 @ 17:23:15
Postat av: Sven Dufva

"Gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt att berätta den och så småningom kommer de att tro på den" - Adolf Hitler.Det är precis Alliansens strategi. Tjata om och om igen att man är NYA arbetarpartiet och nu provar man samma taktik med NYA rättvisepartiet. Underkatta inte denna taktik!Vi får inte mista denna fråga som vi förlorade jobb frågan!

2010-04-16 @ 21:58:29
Postat av: Till Petter

Hej Petter.

Du vrider till det hela så illa att det är tydligt att du slukat den borgerliga propagandan med hull och hår.

"Efter förmåga" betyder inte att man får mindre om man anstränger sig. Så har det aldrig någonsin varit och kommer aldrig att bli. Tvärt om, om du anstränger dig kommer du att få det gott ställt. Men du delar med dig efter din förmåga till vår gemensamma välfärd, en bra sjukvård, en bra skola, en bra äldrevård, en bra arbetslöshetsförsäkring, en bra sjukförsäkring osv. Även du kan bli både arbetslös och sjuk. Visst är det bra att då ha betalat in den gemensamma försäkringspengen så att du och din familj kan känna er trygga.Du har helt fel i ditt resonemang att den som presterar mindre har rätt till mera. Det är ju löjligt att tro att det är eller kan bli så. Men den som inte klarar att arbeta av något skäl - Det kan vara du själv som i morgon sitter i rullstol efter en trafikolycka - eller blir utsparkad från jobbet, får cancer eller kort och gott helt enkelt inte kan tjäna lika mycket längre. Då får du sannerligen inte mera, men det är anständigt att du i alla fall ska kunna få ha ett tak över huvudet och mat till dig och dina barn. I dagens moderatstyrda samhälle blir du utförsäkrad och utslängd från a-kassan om du har otur. Ett samhälle styrd med socialdemokratiskt ideologi kommer inte att betala ut några fantasisummor i bidrag, varken till dig eller någon annan, som du tycks tro. Det blir ett knapert liv utan semesterresor och extravaganser där du tvingas vända på varenda krona. Men du vet att du kan känna dig trygg med vård, skola, omsorg och en sjukvård som fungerar. I moderaternas samhälle kommer exempelvis vården bara att fungera för den som har råd att teckna privata sjukförsäkringar. En privatiserad välfärd drivs av vinstintressen och ger inga allmosor till den som inte kan betala för sig.Det är svårt att ge dig ett ordentligt svar i en kort kommentar, men ta gärna kontakt med den socialdemokratiska organisationen som du har i din närhet för en utförlig beskrivning av skillnaden mellan ett egoistiskt samhälle för den som har råd och ett solidariskt socialdemokratiskt samhälle för alla.

Mona Sahlins tal på kongressen om socialdemokratisk politik var 45 minuter långt. I mitt blogginlägg var det bara en enda mening som citerades.LB

2010-04-17 @ 00:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0