Vallöftet om en höjd skatt som borgarna hållit

I Hallsberg kämpar vi socialdemokrater hårt för att minska effekterna av den moderatstyrda regeringens nedrustning av Sverige.

Regeringenen kom till makten genom att lova väljarna fler jobb och minskat utanförskap.
Men arbetslösheten har ökat och fler har hamnat i utanförskap. Nu går de till val på fyra år till med samma politik. Det enda de har gjort är sänkt skatterna, mest för de redan rika. (*
Och på bekostnad av välfärden som väljaren Monika, 62, beskriver det här i Aftonbladet.

Våra media fylls nu allt mera av mätningar om partiledarnas popularitet. Det är meningslösa mätningar som förvirrar mer än de klargör något inför valet. Som om vi hade ”presidentval” i Sverige. Nu handlar faktiskt valet om politik, om vilket samhälle vi vill ha. Det är flera bloggare som påminner om det senaste tiden:

Vi socialdemokrater vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Alla barn ska ha en bra start i livet. Alla, oavsett bakgrund, ska ha möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret. Människor ska känna sig trygga att ta nya språng i livet – många gånger. Det gör Sverige starkt.

Sverige är fortfarande ett bra land att leva i, men allt fler möter stängda dörrar.
Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta. Resultaten i skolan försämras på många håll och ojämlikheten i vården växer. Ekonomin går med underskott och klyftorna mellan människor ökar när skatten sänks på lånade pengar.

_______________
*) Fast på en punkt har borgarna höjt skatten. Alla bilförsäkringar har blivit dyrare genom den skatt på 32 procent som införts på trafikförsäkringen. Det är faktiskt ett vallöfte som regeringen hållit, men som de pratade så tyst om i förra valet, att ingen trodde på oss i de socialdemokratiska valstugorna, när vi varnade för denna nya pålaga.
Sedan 2007 har denna nya skatt kostat en genomsnittlig hallsbergsbilist 3 000 kr. En orättvis skatt som finansierat skattelättnader för de redan rika, men som drabbar låginkomsttagare och landsbygden hårt.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0