Hallsbergare toppar riksdagslistan

 
                                                 Matilda Ernkrans


Hallsbergs nuvarande riksdagsledamot Matilda Ernkrans står som första namn på det förslag till riksdagslista för Örebro län som ska fastställas på socialdemokraternas distriktskongress den kommande helgen.

Kongressen hålls i Kumla och representanter för socialdemokraterna från hela länet ska också fastställa utformningen av de fyra landstingsvalkretsarnas valsedlar. Hallsberg tillhör valkrets Söder och där finns 14 namn från Hallsberg med, varvade med socialdemokrater från Kumla, Askersund och Laxå.

De fem översta hallsbergarna är Andreas Svahn, plats 3, Jenny Steen, plats 6, Hans Karlsson, plats 9, Gunnel Hedström, plats 14, och Magnus Fahlström, plats 15.

Vid valet 2006 fick socialdemokraterna i södra valkretsen 48,2 procent av alla röster vilket innebar att sex namn på den listan blev ordinarie landstingsledamöter.

Till riksdagen har Örebro län fått skicka fem socialdemokrater både vid valet 2006 och det 2002. Blir resultatet lika bra i år får Matilda sällskap av tre örebroare och en norabo, om inte personkryss skulle ”peta bort” en av örebroarna till förmån för någon som kommer utifrån länet.

På söndag kväll vet vi om distriktstkongressen följt valberedningens förslag till valsedlar, eller om det blivit några förändringar bland namnen.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0