Borgs värsta valfläsk: ”Låginkomsttagare är vinnare på regeringens politik"

Foto: Scan Valfläsk?

Anders Borg framstår allt mer som valfläskets mästare!

Finansdepartementets egna beräkningar visar att den direkta fördelningseffekten av bland annat jobbskatteavdraget är att de inkomstgrupper som tjänar mest också har gynnats mest av den moderatstyrda regeringspolitiken. Det kan man bland annat läsa i Riksdagsförvaltningens egen publikation ”Riksdag&Departement” som utkom den 12 april (sidan 6).

Någon som vill ha fler bevis?

Ändå har vår högerblåa finansminister Anders Borg mage att, när han förra veckan presenterade fördelningseffekterna av regeringens politik, flera gånger återkomma till att kvinnor och låginkomsttagare är de stora vinnarna.

Fast han garderade sig med att säga ”på sikt”. Först ska skatterna sänkas ytterligare från 2011 för de rikaste.

På sikt kan nog bara tolkas som att vinnare, eller åtminstonde lika behandlade, blir de först när socialdemokraterna fått kvinnornas, låginkomsttagarnas, "straffskattade" pensionärers och övriga väljares förtroende att ta hand om välfärden i Sverige.

LB


Kommentarer
Postat av: Britta Sethson

hm

det är inte bara pensionärerna som är straffskattade. De arbetslösa, de sjukskrivna, de som går på föräldrapenning, etc. Alla dessa är också straffbeskattade. Underförstått de jobbar inte och är därmed i utanförskap.

2010-04-13 @ 10:20:43
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Bert

Borg är anarkist, det vet vi sedan tidigare. Att Svenska folket inte tog notis när han i TV varnades för som 15 åring är skrämmande. Nu ser vi effekterna av den anarkistiska politik han medverkat till.

Med vapendragaren Reinfeldt som komspis

så är det en diskrimineringspolitik av stora mått vi sett denna s.k allians genomfört.

2010-04-13 @ 12:09:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0