Hallsbergs borgare röstade bort 20 miljoner kr för oss alla

Tack vare att de rödgröna förlorade riksdagsvalet kommer Hallsbergs invånare att gå miste om cirka 20 miljoner kr och över 30 nya arbetstillfällen inom vård, skola och omsorg.

Det har alla som röstade på alliansen sett till. Hoppas att de nu inte börjar gnälla på kommunen när de själva eller deras anhöriga inte får den åldringsvård eller utbildning de vill ha eller anser sig få otillräcklig hjälp när de blir sjuka, arbetslösa eller råkar ut för någon olycka. I Hallsberg var det 4 323 personer* som tror att de klarar sig bäst själva.

I kommunen behåller dock de rödgröna majoriteten med samma antal mandat som tidigare* och kommer att göra sitt bästa för att behålla så mycket av välfärden det bara går. Men vi har facit vad som hänt i Hallsberg under de gångna fyra åren med en alliansregering. Nu väntar fyra nya svåra år.
Sedan 2006 har arbetslösheten ökat i Hallsberg med 40 %, ungdomsarbetslösheten nästan fördubblats till 91 % och kostnaderna för försörjningsstöd (socialbidrag) har ökat med 43 % eller 2 miljoner kr.

Med en rödgrön regering hade Hallsbergs kommun fått 13,7 miljoner kr mer i statsbidrag bara under nästa år. Det hade motsvarat 34 nya tjänster inom vård, skola och omsorg. Ingen i Hallsberg hade fått höjd fastighetsskatt men pensionärerna i Hallsberg hade fått 3 miljoner kr mera att röra sig med.

Föräldrar som vårdar sjukt barn hade fått höjd ersättning med 210 000 kr. Höjt tak i sjukförsäkringen hade betytt att hallsbergare som blir sjuka nästa år hade fått 2,2 miljoner kr mer i ersättning än de får nu.

Arbetslösa hade fått dela på 3,5 miljoner kr genom höjd a-kassa.
En sänkt avgift i barnomsorgen hade betytt sänkta kostnader med 650 000 kr för Hallsbergs föräldrar.
Det ökade stödet till skolan hade inneburit 15 nya tjänster inom förskolan och 10 nya tjänster inom grundskolan.

Allt detta valde de som röstade blått bort. Mot att högerpartierna ska få fortsätta att ge mer till dem som redan har det gott ställt.

När den stora klyftan mellan svenskarna nu permanentats, är vi tillbaka i 1800-talets klassamhälle. Överklass och underklass är ett faktum igen.

Nu tar den här bloggen en välförtjänt paus, men kommer garanterat att vakna till liv igen när det dyker upp nya intressanta politiska utspel och mänskliga tragedier på grund av den högerstyrda alliansens fortsatta omänskliga styre.

LB
__________
* Preliminärt resultat på valnatten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0