Fler jobb eller ökade klyftor?

Valet i september är ett val mellan två olika länder. Ett rödgrönt möjligheternas Sverige för alla och ett blått
borgerligt Sverige för en välbärgad rik elit.

För en tid sedan redovisades här vad en rödgrön regering vill uppnå. Det kan också vara på plats att redovisa lite av vad den moderatstyrda regeringen har uppnått under de år den suttit vid makten.

Texten är hämtad ur en sammanställning i ett brev från Socialdemokraterna.

"Resultatet av den moderatledda regeringens politik är tydligt. Fler och fler möter stängda dörrar. Det finns för få jobb att söka. Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta. Alla barn får inte möjlighet att vinna nya kunskaper i skolan och ojämlikheten i vården växer. Ekonomin går med underskott när skatten sänks med lånade pengar. Klyftorna mellan människor ökar.

–        De borgerliga partierna lovade fler jobb: Det blev färre. Arbetslösheten har ökat med ofattbara 100 000 personer sedan 2006. I september 2006 var arbetslösheten 6,1 procent. 2014 hoppas regeringen att arbetslösheten ska vara 6,7 procent.

–        De sa att de ville minska 'utanförskapet', men det ökade. I dag är 70 000 fler svenskar i 'utanförskap' enligt moderaternas sätt att räkna 2006.

–        Och samtidigt har klyftorna ökat dramatiskt. Den procent som gynnats mest av regeringen har fått nästan lika mycket som 25 procent av folket tillsammans. Män har fått mycket mer än kvinnor.

–        A-kassan har blivit dyrare och ger ett svagare inkomstskydd och sjukförsäkringen har försämrats."

 LB


Kommentarer
Postat av: Bert

arbetslinjen är en bluff. Allt går ut på att inflationen inte får skena iväg .

jobb är tänkt ska finnas men för att det ska funka måste folk jobba för löner som de inte klarar sig på. Så vill borgarna ha det. Då kan högavlönade ta för sig än mer.

Det är kluyftorna som ska bekämpas i första hand jobben kan komma som andra priritering.

2010-05-25 @ 21:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0