Socialdemokrater tar ansvar för skolan

I Nerikes Allehanda i går var moderaternas ersättare i Barn- och utbildningsnämnden i Hallsberg kritisk till hur socialdemokraterna hanterar skolan. Som av en händelse fick han i dag svar på tal på riksplanet från flera håll:

"Moderatstyrda Sveriges Kommuner och landsting, SKL, måste fokusera på innehållet i skolan och på att höja kvaliteten i undervisningen.
Närmare var fjärde elev lämnar i dag skolan utan fullständiga betyg. I detta läge väljer SKL att ta strid om lärarnas arbetstider. Vi tycker inte att det är att visa ansvar för skolan att driva formfrågor mot en hel yrkeskårs vilja. Det viktigaste för oss som är engagerade i skolan är elevernas kunskapsresultat", skriver nio socialdemokratiska kommunpolitiker i dag på DN Debatt.

Lärarnas Riksförbund, LR, välkomnar det stöd som socialdemokratiska politiker ger till lärarna:
”Det är viktigt att det blir tydligt att SKL inte har fullt mandat från sina kommuner för sin mycket hårda och konfrontativa linje, säger Metta Fjelkner, ordförande i LR i ett pressmeddelande i dag.

”Jag ser med tillfredsställelse att inflytelserika socialdemokratiska politiker tar ansvar för skolan och lärarna. Vi har haft mycket svårt att komma till tals med SKL:s moderatstyrda förhandlingsdelegation”, säger Metta Fjelkner.

LB 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0