Allt fler under fattigdomsstrecket i Hallsberg

Den moderatstyrda regeringens människofientliga politik med en allt större utslagning börjar få förödande konsekvenser. I Hallsberg skenar utgifterna för försörjningsstöd – det som förr hette socialbidrag.

Under åren 1997 fram till 2007, så länge som det var socialdemokraterna som hade ansvar för Sverige, minskade andelen av befolkningen som lever under fattigdomsstrecket från 11 till 5 procent. Det visar rapporten ”Social rapport 2010” från Socialstyrelsen som kom nu i veckan.

År 2008 fick familjer och enskilda personer i Hallsberg försörjnnigsstöd med 4,5 miljoner kr. År 2009, förra året, hade summan ökat till 6,5 miljoner kr och på tre månader i år har hittills 2,3 miljoner kr betalats ut. Utslaget på hela året i år motsvarar det 9,3 miljoner kr.
Om borgarna fortsätter med sin politik att strypa tryggheten i landet, kommer man med den nuvarande ökningstakten upp en bra bit över svindlande dryga 10 miljoner kr i år.

Konjunkturinstitutet säger i sin senaste prognos i dag att arbetslösheten kommer att ligga kvar på drygt 9 procent både år2010 och 2011. Först 2014 räknar man med en arbetslöshet kring 6,8 procent.

Så fel den moderata politiken är.

LB


Kommentarer
Postat av: Stef

Har du totalt missat den globala finanskrisen?

2010-07-11 @ 21:23:48
Postat av: LB

En kris som skapades av högeralliansens så omhuldade fria marknadskrafterna. Den kan ingen ha missat.

Men det handlar om annat också. Den företagsvänliga politiken* som slår undan benen för arbetstagare, fördelningen av statens resurser mellan välfärd och redan rika och statsbidrag till kommunerna exempelvis. Det finns många inlägg i bloggen som tar upp de här aspekterna.* Nu senast i Almedalen säger vår borgerliga näringsminister att hon vill avskaffa LAS. Alltså den lag som i Sverige skyddar arbetstagare vid uppsägningar och avskedanden - Lagen om anställningsskydd (1982:90). Måste skriva ett blogginlägg om det uttalandet också, kom jag på nu.

2010-07-12 @ 08:57:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0