Hallsberg satsar ner på skolmat än de borgerliga grannarna

En S-kommun som Hallsberg satsar mycket på sina ungdomar. Exempelvis är Hallsbergs kommun troligen den enda eller en av få kommuner som erbjuder alla ungdomar, utan annat sommarjobb, en period med avlönat feriearbete och inom skolan har man arbetat hårt och seriöst med att rätta till de påpekanden som skolinspektionen gjorde förra året.

Ett annat exempel i det lilla är skolmaten. Vi har några borgerligt styrda kommuner i länet att jämföra med.
I folkpartistyrda Örebro satsar man 5 140 kr per år och elev till deras skolmat. Det är en ökning med ynka 0,6 procent från året innan.
I centerpartistyrda Lekeberg satsar man 5 110 kr vilket är en minskning med hela 31,1 procent. I centerpartistyrda Lindesberg är man lite bättre och har ökat anslaget med 3,8 procent till 5 400 kr.

I socialdemokratiskt styrda Hallsberg har man ökat anslaget i procent med nästan det dubbla mot Lindesberg, med 6,2 procent till 5 690 kr per elev.

 
Nu säger ju sifforna inget om hur maten smakar, men de säger ändå någonting om skillnaden på rött och blått styre. I alla fall i Örebro län.

Inflationen har räknats bort i den procentuella ökningen och siffrorna har sammanställts av Skolmatens Vänner och underlaget är uppgifter som alla kommuner rapporterar till Statistiska Centralbyrån.

LB


PS.
Bilden är inte tagen i skolmatsalen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0