Insats för unga arbetslösa från dag ett, lovar Mona Sahlin

I onsdags gav Socialdemokraterna ett löfte som innebär att de unga arbetslösa vi har i Hallsberg - och naturligtvis i hela landet - inte ska behöva gå och vänta i ett halvt år på aktiva insatser med utbildning och praktik.

Mona Sahlin sa att om de rödgröna vinner valet i höst så kommer hon som statsminister från första regeringssammanträdet att ta bort förbudet som den nuvarande regeringen infört om att omedelbart hjälpa arbetslösa ungdomar.

- Beskedet från Socialdemokraterna visar att det finns hopp om fler jobb för unga om vi får en rödgrön regering efter höstens val. Idag får unga arbetslösa vänta i sex månader för att få en aktiv insats. Med en rödgrön politik kommer hjälpen från dag ett, säger Jytte Guteland Förbundsordförande SSU i en kommetar.

Mona SMona Sahlin

- SSU är mycket glada och nöjda med Mona Sahlins besked. Det kommer att bli tydligt vilket parti det är som tar ungdomsarbetslösheten på allvar. Socialdemokraterna har lyssnat på SSU:s förslag om en nollvision mot ungdomsarbetslösheten. Det är som Mona Sahlin sa idag, inte anständigt möjligheternas land att inte ta kampen mot ungdomsarbetslösheten på största allvar, säger Jytte Guteland.

LB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0