En oerhörd kränkning av våra S-märkta finansministrar

Jag läste för några dagar sedan DN:s ledarsida där man kommenterade riksdagsdebatten i samband med den ekonomiska vårproppen och blev både förfärad och förbaskad över vad ledarskribenten skrev.

Där skriver han/hon att ”det var mycket hos Anders Borg som påminde om svunna tiders socialdemokratiska finansministrar.”

Detta är en oerhörd kränkning av våra s-märkta finansministrar
, som under många år av hårt arbete i riksdagen, oftast med motstånd av högern, byggt upp det välfärdssamhälle, med pension, sjukförsäkring, a-kassa, skola för alla, vuxenutbildning och äldreomsorg m.m. medan Anders Borg ju under hela riksdagsperioden (även 2007 innan den globala finanskrisen drabbat världen) försämrat dessa trygghetssystem. Allt detta för att få fram pengar till skattesänkningar.

Att Anders Borg då skulle påminna om våra finansministrar är både kränkande, förbryllande och väldigt okunnigt.

Så fortsätter ledarskribenten med att alliansregeringens försvarslinjer för att hålla ihop samhället är ”För det första arbetslinjen ..... För det andra en satsning på kunskaper. För det tredje ett värnande av välfärdens kärna”.

Vem kan efter de snart gångna fyra åren känna igen sig i den förda politiken? Att de på alla tre områdena har försämrat för människorna är så påtagligt att ledarskribenten måste rodna inför sina mer verklighetsförankrade läsare.

Men ordens makt över tanken är stor, och den som oreflekterat läser DN:s ledarsida kan naturligtvis luras att tro på de förljugna påståendena.

Mycket av valrörelsen kommer förmodligen handla om detta från alliansens sida.

Arne Gren

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0